رژیم غذایی کاملا تخصصی 44555191-013

ورود ثبت نام

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *
کد امنیتی *

تغذیه در بیماران قلبی عروقی

مصرف زیاد نمک، غذاهای شور، روغن و انواع چربی ها از عوامل موثر درافزایش فشارخون وبروز بیماری های قلبی و عروقی است. در پیشگیری و درمان تغذیه ای فشارخون بالا ، بیماری های قلبی عروقی کاهش مصرف نمک، کاهش و بهبود مصرف روغن و چربی و کنترل مصرف انواع قندها توصیه می شود. در مــوارد هیپرلیپیدمی (افزایش چربی خون) کاهش و بهبود مصرف انواع روغن، چربی و قندها توصیه می شود.

توصیه های تغذیه ای در بیماران قلبی عروقی

مصرف زیاد نمک، غذاهای شور، روغن و انواع چربی ها از عوامل موثر درافزایش فشارخون وبروز بیماری های قلبی و عروقی است. در پیشگیری و درمان تغذیه ای فشارخون بالا ، بیماری های قلبی عروقی کاهش مصرف نمک، کاهش و بهبود مصرف روغن و چربی و کنترل مصرف انواع قندها توصیه می شود. در مــوارد هیپرلیپیدمی (افزایش چربی خون) کاهش و بهبود مصرف انواع روغن، چربی و قندها توصیه می شود.

توصیه هایی برای کاهش و بهبود مصرف روغن و چربی:

- مصــرف گوشت قرمز در وعده های غذایی راکم کنید زیرا گوشت حاوی چربی پنهان نیز می باشد.

- مواد غذایی پرفیبر مصرف کنید زیرا فیبر موجود در مواد غذایی مانند حبوبات و غلاتی که سبوس آنها جدا نشده به کنترل سطح کلسترول خون کمک می کند.

- از مصرف کله پاچه، مغز و دل و قلوه که حاوی مقادیر بالایی کلسترول هستند تا حد ممکن خودداری کنید.

-  از مصرف سوسیس و کالباس و همبرگر اجتناب نمایید.

- قبل از طبخ مرغ، پوست آن را کاملا“ جدا کنید.

- مصرف ماهی به علت داشتن چربی مفید امگا 3 ، سبب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی می شود. توصیه می شود حداقل دوبار در هفته ماهی مصرف شود و برای بهبود طعم ماهی می توان سبزیهای معطروآب لیمو به آن اضافه کرد.

- مصرف زرده تخم مرغ را محدود کنید زیرا حاوی مقادیر زیادی کلسترول است.یک عدد زرده تخم مرغ حاوی حدود 210 میلی گرم کلسترول می باشد. بهتر است بیشتر از 4 الی 5 تخم مرغ در هفته چه به تنهایی وچه داخل غذاهایی مثل کوکو مصرف نشود و چنانچه سطح چربی خون بالا است و یا فرد مبتلا به فشار خون بالا یا چاقی است، حداکثر 3 عدد تخم مرغ در هفته  مصرف شود.

- لبنیات کم چرب را جایگزین نوع پرچرب نمایید.

-  از مصرف شیرینی های خامه دار، چیپس و سس های چرب اجتناب کنید.

- از سبزی ها، میوه ها، حبوبات، غلات و نان های سبوس دار که حاوی مقدار زیادی فیبر و ویتامین های آنتی اکسیدان و مقدار کمی چربـــی هستند و از بــــروز بیماریهای قلبی پیشگیری می کنند به میزان کافی استفاده نمایید.

- البته در مصرف این مواد غذایی نیز نباید زیاده روی کرد زیرا مصرف بیش از حد نیاز آن ها نیز باعث دریافت بیشتر انرژی و افزایش وزن می شود. استفاده از سبزی ها را به میزان 5-3 واحد در روز (اندازه هر واحد در قسمت هرم غذایی توضیح داده شده)، میوه ها 4-2 واحد در روز، حبوبات 3-2 واحد در روز و نان و غلات 11-6 واحد در روز توصیه می شود. بهتر است تا حد امکان میوه و سبزیها به صورت تازه مصرف شوند و در صورت نیاز به پختن سبزی ها بهتر است آن ها را بخارپز کرد تا خواص تغذیه ای آن ها حفظ شود.

- در  سالاد به جای سس های چرب، از کمی روغن زیتون با آبلیمو یا سرکه و سبزیهای معطر استفاده کنید. همچنین می توان ماست را جایگزین سس مایونز در سالاد کرد.

- مصرف غذاهای سرخ کرده را کاهش دهید و ترجیحا"غذا را به صورت آب پز، بخارپز، کباب شده یا تنوری تهیه کنید. برای سرخ کردن مواد غذایی، از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی بجای روغن های جامد و مایع معمولی استفاده کنید.

- بجای روغنهای جامد،‌کره، مارگارین و چربی های حیوانی از روغن های مایع  مثل روغن زیتون، روغن آفتابگردان و روغن ذرت استفاده کنید.

- مصرف روغن زیتون برای مصارف پخت مناسب است ولی مانند سایر روغن های مایع به حرارت بالا  حساس است. مصرف آن به عنوان جانشینی برای سس های سالاد توصیه می شود.

- بهتر است خانواده ها دو نوع روغن در منزل داشته باشند: روغن مایع معمولی و روغن مایع مخصوص سرخ کردنی زیرا هر نوع روغن برای کاربرد خاصی تهیه شده است. از روغن مایع برای طبخ غذا و افزودن به سالاد و از روغن مخصوص سرخ کردن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده شود.

- روغن مایع مخصوص سرخ کردنی در مقابل حرارت پایدار است. اما این به معنی آن نیست که از این نــوع روغن می توان به دفعات مکرر برای سرخ کردن استفاده کرد. روغن مخصوص سرخ کردنی حداکثر 2 تا 3 بار آن هم نه با فاصله زمانی طولانی قابل استفاده است و پس از آن باید دور ریخته شود.

 

توصیه هایی برای کاهش مصرف نمک:

- هنگام تهیه و طبخ غذا مقدار نمک مصرفی را کاهش دهید و از نمکدان در سرسفره غذا  استفاده نکنید.

- غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند به همین دلیل بهتر است از مصرف آن ها اجتناب نمایید.

- مصرف غذاهای شور مثل ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور و سوسیس و کالباس را محدود کنید.

- برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها از سبزی های تازه، سیر، لیمو ترش تازه، آب نارنج، آویشن، شوید و ... بجای نمک استفاده کنید.

 

توصیه هایی در کنترل مصرف قندها:

 قندها هم مانند چربی ها در صورتی که بیش از میزان مــورد نیاز مصرف شوند باعث اضافه وزن، چاقی، افزایش      فشارخون و چربی خون می شوند. توصیه می شود مواد قندی و نشاسته ای مثل برنج، ماکارونی، شیرینی، شکلات، مربا، عسل و نوشابه ها کمتر مصرف شوند.

لازم به یادآوری است که حفظ وزن بدن در محدوده طبیعی ، عدم استعمال سیگار و سایر دخانیات و همچنین انجام فعالیت های بدنی مناسب و منظم در پیشگیری از افزایش فشار خون نقش موثری دارد.