رژیم غذایی کاملا تخصصی 44555191-013

ورود ثبت نام

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *
کد امنیتی *

توصیه های تغذیه ای در سرطان

توصیه های تغذیه ای در سرطان

سرطان بیماری است که در آن سلول های بدن بطور کنترل نشده ای تکثیر می یابند . در یک فرد سالم ، همیشه بین میزان تقسیم سلول ، مرگ سلولی و تمایز ، یک تعادل وجود دارد در حالیکه در سرطان این تعادل به هم می خورد زمانی تصور می شد که رژیم های غذایی نقشی در مرگهای ناشی از سرطان ندارند . امروزه محققان ثابت کرده اند که رژیم غذایی روزانه افراد نقش مهمی در پیشگیری ، بروز و درمان انواع سرطان ها ایفا می کند.

در بیماران مبتلا به سرطان اغلب مصرف غذاهای با بافت نرم و مایع در دمای اتاق بهتر از غذاهای جامد با بافت سفت قابل تحمل می شود. بیماران اغلب مایعات زلال سرد ، نوشیدنی های گازدار ، هندوانه ، انگور ، بستنی را به خوبی تحمل می کنند. در افرادی که در نتیجه روش های درمانی از جمله شیمی درمانی دچار اختلال در حس چشایی و یا تغییر در حس چشایی شده اند می توان با اضافه کردن ادویه جات و انواع چاشنی ها به غذاها ، آنها را مطلوب و خوش طعم نمود.

به بیماران توصیه می گردد که تا 2 ساعت پس از شیمی درمانی برای جلوگیری از تهوع و استفراغ چیزی نخورند.

برای جلوگیری از خشکی دهان توصیه می شود تا از آدامس بدون شکر و آبنبات استفاده نمایند.

برای کاهش تهوع در بیماران : تنفس عمیق ، خرده های یخ ، جرعه هایی از نوشیدنی های گازدار می تواند مفید باشد.در اینگونه موارد بهتر است غذاهای چرب محدود گردد.

مصرف منابع غنی از ویتامین های B6 ، اسید پانتوتنیک ، اسید فولیک ، ویتامین A ، ویتامین C و بتاکاروتن  ( شامل میوه جات و سبزیجات ) به این افراد توصیه می گردد.

یکی از نکات مهم در تنظیم رژیم غذایی این گروه از بیماران زمان غذا خوردن و نحوه توزیع وعده های غذایی در طول روز می باشد . این بیماران اغلب در طول روز و با گذشت زمان دچار کاهش اشتها می شوند در نتیجه صبح و ساعات اولیه روز ، بهترین زمان غذا خوردن در این بیماران می باشد ، بنابر این وعد های غذایی این بیماران باید به گونه ای تنظیم گردد که حجم بیشتر غذا در وعده صبح به بیمار داده شود.

اغلب افراد سرطانی دارای تنفر غذایی نسبت به گوشت قرمز می باشند و لازم است که گوشت از برنامه غذایی آنها خارج شود و آهن مورد نیاز این گروه از بیماران از سایر منابع غذایی حاوی آهن از جمله حبوبات تأمین گردد.

به طور کلی افراد مبتلا به سرطان باید به مصرف وعده های غذایی متعدد و کم حجم با تأکید به وعده صبحانه و استفاده از غذاهای سهل الهضم و مایع تشویق شوند.